середу, 14 травня 2014 р.

Модуль 11. Рефлексія

Було корисним створення та використання щоденника власного навчання.  Курс  відкриває нові можливості з використання проектної методики і особливо корисним є стратегії оцінювання. Новим є онлайнове обговорення проектів – це для вчителів буде також дуже корисним. Завдяки курсу розширюються можливості з використання технолоії веб 2.0. у навчальному процесі., ефективнішим для навчання  учнів стає використання методу проектів з обов'язковим використанням інформаційно-комунікативних технологій, що дасть змогу учням не тільки ефективно здобувати знання, навчатися, а й ділитися своїми здобутками з усіма небайдужими до навчання.

Модуль 10. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені з’ясувати мою роль фасилітатора в навчанні учнів за методом проектів, а саме – зрозумити,що головне завдання фасилітатора - донести до учня думку про те, що основний результат навчання - здатність до інтенсивного і грамотному пошуку знань.
Особистісні зміни, а не статичне знання, є єдиним, що має сенс при виборі мети освіти в сучасному світі. Уміння розумно поставити запитання – це основа якісного навчання.

Модуль 9. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені зробити такі висновки щодо того, як учні можуть самі спрямовувати себе у навчанні та про роль і місце диференційованого навчання, а саме:


  • Як я можу допомогти своїм учням стати самоспрямованими в навчанні?
  • Як я можу задовольнити різноманітні потреби учнів?

Модуль 8. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені обдумати, що означає «оцінювання, зосереджене на потребах учнів», а саме: яким чином створення системи оцінювання допоможе мені покращити навчальний процес, як залучення учнів до процесу оцінювання змінює їх ставлення до навчання та допоможе досягненню поставлених навчальних цілей.Я зрозуміла, що оцінювання, яке будується навколо навчальних потреб учнів, має акцентувати увагу як на змісті навчальної теми, так і на навичках  сучасних учнів.

Модуль 7. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчанні моїх учнів, а саме:


  • Як можна ефективно використовувати комунікації та співробітництво для покращення процесу навчання учнів та оцінювання?
  • Як навчити учнів безпечній роботі в Інтернеті?
  • Як використовувати сервіси Інтернету для спілкування та співробітництва, щоб покращити своє викладання та навчання учнів? 

Модуль 6. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання сервісів Веб 2.0 щодо спілкування та співпраці у навчання моїх учнів, а саме: можливості дистанційного навчання, роль блогів, вікі та онлайн-документів. Також зрозуміла роль електронної пошти, чатів, миттєвих повідомлень, які сприяють покращеному навчанню.

Модуль 5. Рефлексія

Цей модуль допоміг мені поміркувати про те, які зміни може внести використання Інтернет-ресурсів у процес навчання моїх учнів, а саме:

  • Як я можу використовувати Інтернет-ресурси для того, щоб підтримувати своє викладання та навчання учнів? 
  • Яким чином я можу забезпечити відповідальне та відповідне використання учнями Інтернет-ресурсів?